Obrázok
Header Banner - Keď je chuť do jedla malililinká
Produkty
Nutilis Powder

Nutilis Powder

Nutilis je zahušťovadlo pro potraviny a nápoje. Dietní potravina pro zvláštní lékařské účely. Určeno k dietnímu postupu při potížích s polykáním – dysfagii. Bez lepku.

Nutilis Powder

Ako Nutilis Powder užívat?

Nutilis lze přidat do studených či teplých tekutin, doplňkové výživy, polévek nebo rozmixované stravy. Neovlivňuje chuť zahušťovaného nápoje či pokrmu. Zahuštěnou stravu je možné ohřívat, zchlazovat nebo zmrazovat bez ovlivnění konzistence. Uzavřenou plechovku skladujte na suchém a chladném místě (< 25°C, ne v chladničce). K dávkování používejte pouze přiloženou odměrku. Umyjte si ruce, používejte čisté nádobí a ujistěte se, že povrch plechovky je čistý. Předepsané množství prášku přidejte do tekutiny (nápoje) nebo mixované stravy a dobře promíchejte v šejkru, šlehací metlou nebo vidličkou. Pro dosažení požadované konzistence ponechte stát několik minut. Nepřidávejte další prášek, protože roztok po chvíli stání zhoustne. Každou porci připravujte vždy čerstvou a spotřebujte ji do 2 hodin od přípravy. Nespotřebovanou stravu vždy zlikvidujte. Po každém použití plechovku pečlivě uzavřete a uchovávejte na suchém a chladném místě (ne v chladničce). Obsah spotřebujte do 2 měsíců po otevření.

Nutilis má amylázorezistentní vlastnosti pomáhající proti působení enzymu amylázy v ústech. Výsledkem je lepší udržení konzistence zahuštěných nápojů v ústech umožňující bezpečnější polykání

Důležitá upozornění!

Pouze pro enterální použití. Není určen pro parenterální podávání. Pouze pro použití pod lékařským dohledem. Nevhodný jako jediný zdroj výživy. Nevhodný pro děti do 3 let věku. Používejte pouze jako zahušťovadlo pro potraviny a nápoje. Nevhodné pro pacienty s galaktosémií.

 

Kde mohu dostat přípravek Nutilis?

Nutilis lze zakoupit v lékárnách.

Nutilis Powder - výživové údaje na 100 g: 
Energetická hodnota 1545 kJ/363 kcal
Tuky 0,1 g
     z toho nasycené 0,1 g
Sacharidy 87,5 g
     z toho cukry  1,5 g
     z toho laktóza  < 0,06 g
Vláknina 5,8 g
Bílkoviny 0,3 g
Sůl <0,2 g
Na <91 mg
K <42 mg
Cl <13 mg
Ca <21 mg
P <17 mg
Mg <1,6 mg