Onkologická diagnóza II (video) - Výživa před začátkem terapie
Proč je výživa pro pacienta s onkologickým onemocněním důležitá? Jak pacient nebo jeho okolí pozná, že pacientovi hrozí riziko podvýživy? Které typy onkologických onemocnění jsou z hlediska podvýživy nejvíce problematické? Toto a mnoho dalšího se dozvíte v sérii 4 videorozhovorů s MUDr. Milanou Šachlovou z Masarykova onkologického ústavu v Brně.Více informací k důležitosti výživy u onkologické diagnózy získáte v dalších dílech videoseriálu Onkologická diagnóza, které postupně zveřejňujeme, nebo si je můžete přečíst v sekci Výživa u nádorových onemocnění.
Čtěte dále:
Co lze udělat před operací – a bude se hodit zejména po ní
Nehubněte – pokud vám to výslovně nedoporučí lékař, sami rozhodně před zákrokem nehubněte. Tělo tímto procesem ztrácí důležité...
Praha, 24. 9. 20133 ze 4 českých onkologických pacientů jsou ohroženi během léčby podvýživou, téměř 30 % z nich se nachází ve středním až extrémním...
Dlouhodobě nemocní potřebují ve svém jídelníčku více bílkovin (proteinů)
Naše tělo potřebuje bílkoviny především k výstavbě svalové tkáně. Dostatečný příjem bílkovin je nezbytný zvlášť v období nemoci nebo...