Onkologická diagnóza II (video) - Výživa před začátkem terapie

Proč je výživa pro pacienta s onkologickým onemocněním důležitá? Jak pacient nebo jeho okolí pozná, že pacientovi hrozí riziko podvýživy? Které typy onkologických onemocnění jsou z hlediska podvýživy nejvíce problematické? Toto a mnoho dalšího se dozvíte v sérii 4 videorozhovorů s MUDr. Milanou Šachlovou z Masarykova onkologického ústavu v Brně.

Více informací k důležitosti výživy u onkologické diagnózy získáte v dalších dílech videoseriálu Onkologická diagnóza, které postupně zveřejňujeme, nebo si je můžete přečíst v sekci Výživa u nádorových onemocnění.

Čtěte dále:

Usnadněte člověku s Alzheimerovou nemocí jeho stravování

Lidé s Alzheimerovou chorobou vyžadují poněkud specifický přístup k výživě a stravování. K hlavním projevům nemoci totiž patří...

Podpořte s námi pacientské organizace rakoviny prsu a přijďte si zaplavat!

Při příležitosti mezinárodního Dne zdravých prsou 15. 10. 2012 pořádá Aliance žen s rakovinou prsu akci Plaveme prsa! Cílem...

Dlouhodobě nemocní potřebují ve svém jídelníčku více bílkovin (proteinů)

Naše tělo potřebuje bílkoviny především k výstavbě svalové tkáně. Dostatečný příjem bílkovin je nezbytný zvlášť v období nemoci nebo...

 
Infolinka ZDARMA

Po - pá | 8 - 16
800 110 000

Logo Nutridrink

PORADNA ODBORNÍKA

 

NUTRITEST