Zákusky

Nepečený zákusek z tvarohu a Fortini

Krém:

  • 2 lžíce želatiny
  • 200 ml Fortini
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 90 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 400 g ovoce ( maliny, borůvky, jahody)
  • 160 g dětských piškotů
  • šlehačka
  • máta

Dortovou formu vyložíme dětskými piškoty. Želatinu namočíme do vlažného Fortini a necháme nabobtnat. Tvaroh, cukr a rozpuštěnou želatinu našleháme do hladkého krému. Polovinu krému nalijeme na piškoty a pokryjeme další vrstvou piškotů. Do zbylé části krému rozmixujeme ovoce a potřeme horní vrstvu piškotů. V lednici necháme vychladit a zdobíme šlehačkou a omytými lístky máty. 

10 porcí: E – 2257 kcal, B – 112,1 g, T – 69,7 g, S – 301,8 g

1 porce: E – 225,7 kcal, B – 11,2 g, T – 6, 9 g, S – 30,1 g

Banánový zákusek

  • 250 g cukrářských piškotů
  • 200 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 ml mléka
  • 100 ml Fortini
  • 60 g polohrubé mouky
  • 4 ks banánu
  • citrónová šťáva (voda a citrónová šťáva)
  • 20 g hořké čokolády 

V mléce povaříme mouku a vanilkový cukr na hustou kaši, přilijeme Fortini a necháme vychladit. Máslo s cukrem šleháme a po částech přidáváme hmotu z mléka a mouky. Krém dobře vyšleháme a připravíme základ z piškotů. Jednotlivé piškoty namáčíme v citrónové šťávě ( voda a citrónová šťáva). Namočené piškoty pokládáme na podélnou mísu vedle sebe. První vrstvu potřeme částí krému, poklademe nakrájeným banánem a pokračujeme ve vrstvení namočených piškotů, krému a nakrájených banánů do spotřebování surovin. Vrchní vrstvu potřeme krémem, ozdobíme nastrouhanou čokoládou a dáme vychladit do lednice.

 12 porcí: E – 4051 kcal, B – 44,9 g, T – 194 g, S – 549,3 g 

1 porce: E – 338 kcal, B – 3,7 g, T – 16,6 g, S – 45,7 g

Ovocný nepečený dort

  • 500 g tvarohu
  • 200 ml mléka
  • 200 ml Fortini
  • 2 žloutky
  • 250 g rostlinného másla
  • 2 ks vanilkového cukru
  • 200 g moučkového cukru
  • 10 g želatiny
  • 240 g piškotů
  • 400 g ovoce – (ananas, kiwi, jahody, broskve)
  • kakao 

Želatinu namočíme do Fortini asi na 30 minut. Přendáme do mixéru a přilijeme 200 ml horkého mléka. Rozmixujeme, přidáme pokrájený tuk s cukrem, vanilkový cukr, žloutky a tvaroh. Mixujeme do hladkého krému. Dortovou formu vyložíme fólií, na dno poklademe piškoty těsně vedle sebe, na které nalijeme krém. Na krém poklademe pokrájené ovoce a opět zakryjeme piškoty. Do poslední vrstvy krému vmícháme kakao a potřeme piškoty. Zdobit můžeme šlehačkou, ovocem, nebo želatinou.

 12 porcí: E – 4751 kcal, B – 132,9 g, T – 254,9 g, S – 492,1 g

 1 porce: E – 395 kcal, B – 11,7 g, T – 21,4 g, S – 41 g 

Omáčka z tyčinky Mars

Tyčinku Mars nakrájíme na plátky, vložíme do mísy, přilijeme Fortini a nádobu postavíme do horké lázně. Mícháme, dokud se tyčinka nerozpustí. Ještě teplou omáčkou přelijeme vanilkovou nebo čokoládovou zmrzlinu.

 E – 448 kcal, B – 6,7 g, T – 18,5 g, S – 62,1 g

Jogurtový krém

  • 125 ml Fortini
  • 20 ml mléka
  • 125 ml šťávy z kompotu
  • 15 g cukru krupice
  • ½ ks žloutku
  • ½ ks pudinkového prášku
  • 15 g másla
  • 75 ml bílého jogurtu
  • 50 g ovoce z kompotu
  • 20 g dětských piškotů

Fortini, šťávu z kompotu, cukr, pudinkový prášek a žloutek mícháme v míse ve vodní lázni do zhoustnutí. Nesmíme vařit! Odstavíme, vmícháme máslo a za občasného zamíchání necháme zchladnout. Do vychladlého krému vmícháme jogurt. Ovoce vložíme do poháru, zalijeme částí krému, proložíme dětskými piškoty, dolijeme krémem a necháme ztuhnout.

 E – 717 kcal, B – 15,3 g, T – 28,8 g, S – 102,3 g

Tvarohový jablečný krém

  • 30 g oloupaných
  • nakrájených jablek
  • 20 g oloupaného pomeranče
  • 10 g vanilkového cukru
  • 90 g měkkého tvarohu
  • 100 ml Fortini
  • 30 g bílého jogurtu

Tvaroh, cukr, jogurt a Fortini našleháme ve šlehači. Ovoce nakrájíme na kostičky a zalijeme připravenou hmotou. V lednici necháme zchladit. 

E – 340 kcal, B – 22,8 g, T – 8,6 g, S – 42,7 g

Banán s kakaovým krémem

  • 60 g banánu
  • 10 g másla
  • 10 g cukru
  • 5 g mandlí
  • 25 g dětských piškotů
  • 3 g kakaa
  • 5 g pudinkového prášku
  • 5 g vanilkového cukru
  • 1 ks žloutku
  • 100 ml Fortini
  • šlehačka na ozdobu 

Cukr svaříme s trochou vody a přidáme máslo. V této směsi prohřejeme banán. V míse si připravíme krém z Fortini, do kterého přimícháme pudinkový prášek, kakao, vanilkový cukr a žloutek. Mísu s krémem vložíme do vodní lázně a zahříváme do zhoustnutí. Prohřátý banán položíme na vyhřátý talíř, přelijeme krémem, posypeme nasekanými mandlemi, ozdobíme ušlehanou smetanou a obložíme dětskými piškoty. 

E – 438 kcal, B – 8,6 g, T – 20,1 g, S – 58,2 g

Pařížský krém Oetker

  • 30 g pařížského krému Dr.Oetker
  • 100 ml Fortini
  • 15 g cukru

Prášek smícháme s cukrem, přilijeme vychlazený Fortini a šleháme ve šlehači při vysokých obrátkách. Krémem plníme dortový korpus, nebo podáváme jako samostatný desert.

E – 250 kcal, B – 4,4 g, T – 10,4 g, S – 35 g

Vysvětlivky

  • E = využitelná energie z daného jídla
  • B = obsah bílkovin v daném jídke
  • T = obsah tuků v daném jídle
  • S = obsah sacharidů v daném jídle 
 
Infolinka ZDARMA

Po - pá | 8 - 16
800 110 000

Logo Nutridrink

PORADNA ODBORNÍKA O VÝŽIVĚ DĚTÍ

Dotaz od: Radka G. (26. 6. 2017)

Dobry den chtěla jsem se zeptat na fortini nebo nejaky vhodny přípravek pro dítě 8 let a jak to je s hrazenim přes...[více]

Odpověď:

Dobrý den,
Fortini je pro děti do 8 let. Nutridrinky pro děti starší. Pojišťovna v
indikovaných případech...

 
 
 
Fortini pro děti - Multi Fibre Jednoduchý test! Má Vaše dítě alergii na bílkovinu kravského mléka?
 
 
 
všechna videa

Video

 

Výživa v nemoci - Jak užívat Nutridrink

Jistě jste již slyšeli o Nutridrinku, který je určen k tekuté výživě – sippingu. Pro koho je vhodný, kdy a jak se užívá a co znamení pomalé popíjení, se dozvíte v našem videu. 

spustit video

 

Soutěž

 

Připravujeme pro Vás novou soutěž

 

VAŠE PŘÍBĚHY

Dcerka ma dmo,viacnasobne postihnutie a tiez uziva nutridrinky.Prospievaju jej,...[více]
pokračování příběhu | pravidla
 
VLOŽIT VLASTNÍ PŘÍBĚH