Zajištění vhodné výživy nemocného, o kterého se staráme, je jedním ze základních předpokladů celkové pohody a udržení dobrého zdravotního stavu dotyčného či zabránění tomu, že se jeho zdravotní stav nebude dále zhoršovat.  

pečující může zajistit, aby výživa nemocného splňovala následující požadavky:  

  • pestrá a pravidelná strava s dostatečným obsahem všech základních živin,
  • denní dávka rozdělená do minimálně 5 porcí denně,
  • dostatečné množství tekutin (minimálně 2 litry denně),
  • využití přípravků tekuté výživy pokud není příjem živin a energie dostatečný,
  • v případě potřeby konzultace nutričního specialisty.

  Podpora výživy musí být součástí komplexní péče o nemocného, zvláště u skupin ohrožených nedostatečným příjmem potravy a z toho plynoucí podvýživou.

| Předchozí text: Péče o nemocného | Pokračování: Riziko podvýživy |

 
Infolinka ZDARMA

Po - pá | 8 - 16
800 110 000

Logo Nutridrink

NUTRITEST